Seminarium: Krisberedskap i idéburen sektor

Välkommen till höstens viktigaste seminarium den 19 september 2024: Krisberedskap i idéburen sektor

Hur förbereder vi oss inför en krishändelse?

Vi lever i en orolig värld. Coronaviruset har skördat miljontals liv, länder gick i lockdown, verksamheter fick stänga, ställa om, säga upp de anställda. Krig härjar i olika delar i världen och kommer närmare och närmare vårt land. Vi håller fortfarande och återhämtar oss från den senaste inflationen. Det pågår dagligen cyberattacker i det dolda och känslig information kommer i olovliga händer.

Vi kanske kan inte helt skydda oss från olika sorters kriser, men vi kan vara förberedda. Inom den idéburna sektorn handlar det mycket om engagemang, förtroende, gemenskap. Hur förvaltar man dessa värden under en kris?

Vi har samlat 2 st experter inom området som har lång erfarenhet, kunskap och insikter kring vikten av beredskap, planering och förberedelser. Förmiddagen kommer att vara fylld av inspiration och viktiga insikter, och vi bjuder självklart på förmiddagsfika. Under seminariet den 19 september kommer vi att lyssna på och diskutera dessa ämnen med:

Bild på Nanna Wedar (fotograf: Jenny Drakenlind)

Nanna Wedar, utbildad statsvetare med bred erfarenhet av krishantering från såväl privat som offentlig och ideell sektor. Nanna arbetar idag som kommunikationsdirektör vid Södersjukhuset i Stockholm.

Hennes TED-talk handlar om: Kris i praktiken - så rustar du dig själv och din organisation.

Bild på Ylva Jonsson Strömberg (pressbild Läkare utan Gränser Sverige)

Ylva Jonsson Strömberg, utbildad sjuksköterska med fokus på internationell hälsa med master i Human Resources. Ylva har lång erfarenhet inom internationellt humanitärt arbete på bl.a. ActionAid och Röda Korset, där hon ledde utvecklingen av Röda Korsets roll i Sveriges krishanteringssystem och totalförsvar. Ylva arbetar idag som generalsekreterare på Läkare Utan Gränser Sverige.

Hennes TED-talk handlar om: Varför krisberedskap? - Vikten av förberedelse

Avbokningsregler: Om du inte längre kan delta, kontakta oss! Vi kommer att debitera dig fullt pris om ditt deltagande inte avbokas senast 48 h innan träffen.

Evenemangsanmälan

Fyll i och skicka in evenemangsanmälan nedanför.

Tack! Din ansökan har blivit mottagen!
Hoppsan! Något gick fel när formuläret skickades.
Datum:
19
September
-
19
September
Tid:
9:30
-
11:00
Sista anmälningsdagen:
Aug 26, 2024
Pris:
497 kr (exkl. moms)